(Avisa Nordland)

Det er flere som har måttet finne fram isskrapen etter at de har kommet ut til en nedfrossen bil. Den frosne frontruta gjør gjerne at du bruker litt ekstra tid om morgenen, og hvis du tar lett på skrapingen kan det koste deg dyrt.

Du kan risikere å måtte ut med 2600 kroner, eller i verste fall miste førerkortet.

– Selv om du bare skal en snartur til nærbutikken er det viktig å skrape bilrutene fri for is og snø. Dårlig sikt øker risikoen for påkjørsler betydelig, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring i en pressemelding.

– Hvis du kjører med dårlig sikt kan det koste deg dyrt. Kjører du med for dårlig sikt kan erstatningen forsikringen gir for materielle skader bli redusert. Men aller viktigst er det å huske på at dårlig sikt øker risikoen for at du kan forårsake en alvorlig ulykke der du eller andre mennesker kommer til skade, fortsetter hun.

I fjor var det 374 bilister som fikk forenklet forelegg på 2600 kroner, viser tall fra utrykningspolitiet. Det var ti flere enn året før.

– Nå er kulden tilbake over store deler av landet, og det er viktig å ta seg tid til å sikre ordentlig sikt før man kjører noe sted, sier Annika Persson i pressemeldingen.