– I fjor hadde vi 60–100 oppdrag på frosne rør, i år har vi hatt fem

I fjor hadde rørleggere fullt opp med å tine vannrør. På Skreda må han tine flere titalls meter. Her er en varmeslange montert fast til hovedinntaket. Foto: Arkiv

I fjor hadde rørleggere fullt opp med å tine vannrør. På Skreda må han tine flere titalls meter. Her er en varmeslange montert fast til hovedinntaket. Foto: Arkiv Foto:

Mens det i fjor vinter var venteliste på rørleggere, opplever håndverkerne i år færre henvendelser på grunn av fryste rør.

DEL

I fjor gjorde langvarig frost at mange ble plaget med frosne avløp og vannrør. Særlig januar og februar bød på problemer for innbyggern,e og arbeid for rørleggerne. Slik har det ikke vært i år.

– I fjor hadde vi omtrent 60–100 oppdrag på frosne rør. I år har vi hatt fem, anslår Kjell Horn, daglig leder hos rørleggermester Kjell Horn AS.

Les også: Flere fri for vann i Vågan (Krever innlogging)

Få oppdrag

Kjell Horn tar oppdrag i Vestvågøy, Moskenes og Flakstad.

– Det er ikke mange oppdrag vi har som skyldes frost i bakken i år. Men dersom det er en åpning i isolasjonen kan frost komme seg ned, eller det kan fryse til i kalde kjellere, sier Horn.

Heller ikke Rørleggermester Frank Størkersen i Vågan har mange oppdrag som går på frosne rør.

– Det er nesten ingenting i år. Vi har kanskje hatt tre slike oppdrag i år. Da har det vært fordi folk har vært borte og hatt lite varme på i boligen sin, forteller han.

Snøen isolerer

Begge rørleggermestrene mener årets snø isolerer godt. Januar og februar i fjor var det mye tele i bakken.

– Det var tele nede på 1,40 meter da, forteller Horn.

– Det var enormt mye som frøs i fjor. Både kloakk, vannledninger og septiktanker. Det var helt spesielt, mener Strøkersen.


Artikkeltags