Street fashion, Sleeve, Smile, Standing, Waist, Floor, Bag, Flooring

Lisa Dalhaug Nilsen viser frem de renoverte lokalene i 2.etg. i NESO-bygget, hvor hele administrasjonen snart skal inn

annonsørinnhold fra

Material property, Font

– Jeg har venner som ikke aner hva jeg driver med

For mange er NESO en godt bevart hemmelighet i Lofoten. Men for Lisa og Karina er organisasjonen i Svolvær den beste arbeidsplassen som fins.

– Det er mye fliring i lunsjen. Så er vi seriøse når vi må. Akkurat det tror jeg bidrar til å holde folk i NESO lenge. Du har mange å spille ball med og vi har det veldig sosialt, smiler Karina Krane.

Svolværingen er i dag en av Norges fremste eksperter på bygg- og entrepriserett. Det juridiske fagmiljøet hun leder i NESO blir benyttet av entreprenørbedrifter i hele landsdelen. Etter 16 år er Karina også blant veteranene i NESO-systemet. Men det er en grunn til at folk nærmest
nekter å forlate organisasjonen for byggebransjen i nord.

– For min egen del handler det om utfordringene. Jeg liker når ting blir vanskelig. Denne jobben er aldri kjedelig, slår hun fast.

– Jeg liker å jobbe spisset. Å bli veldig god på et fagfelt. Grave i ingeniørmaten. Du må forstå detaljene i byggeprosessen hvis du skal i rettssalen. Du må kjenne dimensjonen på skruene som er brukt, ikke bare paragrafene.

portrett.jpg

REKTOR

Gina Kveen har lang erfaring fra skolevesenet og har et stort hjerte for idrett. Hun lover skole og idrett i en fantastisk kombinasjon når WANG åpner neste år.


Dette er fonten som skal brukes på all brødtekst. Dobbeltklikk på tekstfeltet for å legge inn/endre tekst. Du kan velge å linke opp deler av brødteksten dersom du skal ha CTA-linker gjennomgående i teksten. Dette anbefales dersom klikk til kundens nettside er en viktig KPI. Når du legger inn en link som skal peke ut til kundens nettsted velger du følgende innstillinger: a) link type = external, b) legg inn linken, c) huk av for "open page in new tab", d) huk av for "add rel=nofollow", og e) huk av for "add rel=sponsored".

H3 er mellomtittelfonten

Personal computer, Smile, Table, Furniture, Peripheral, Desk

16 ÅR I NESO: Karina liker at hun stadig blir utfordret på jobb, det gjør at jobben aldri blir kjedelig

Ringte Ruben - fikk full klaff

At Karina kom til NESO i 2006 var tilfeldig, men kanskje skjebnebestemt likevel. På den tida jobbet hun i et advokatfirma i Trondheim og var i fødselspermisjon med eldstejenta Maria. Familien kjente draget mot hjemtraktene i Svolvær.

Samtidig brukte NESO store beløp på innkjøp av advokattjenester utenfor regionen hvert år og ønsket å hente den juridiske kompetansen hjem. Dette fikk Karina kjennskap til på ryktebørsen via venner i hjembyen.

– Den gang ante jeg ikke hva NESO var. Etter litt research fant jeg ut at det var en entreprenørorganisasjon. Siden jeg selv jobbet med bygg- og entrepriserett i Trondheim, tenkte jeg at dette måtte passe som hånd i hanske. Så jeg ringte Ruben (Jensen, adm. dir i NESO), som ba meg sende CV og papirer og inviterte meg på en prat. Selv om stillingen ikke var utlyst, ble det full match, forteller Karina.

Fyller Lofoten med kompetanse

Siden den gang har mye skjedd i NESO. Karina har bygd opp den juridiske avdelingen fra grunnen, og som i dag består av fire advokater. De to siste forsterkningene, Gjert Olsen og Anette Glad, er i likhet med Karina heimflyttere, som kommer tilbake til Svolvær med høy utdanning og familie. Det er ettertraktede tilskudd til enhver distriktskommune. Vågan kan nå skilte med et av de største kompetansemiljøene på bygg- og entrepriserett i landsdelen.

– Jeg tror ingen advokater i Lofoten jobber så spisset som vi gjør her i NESO. Samtidig er det givende å lene seg på annen kompetanse. Du lærer mye mer om bransjen i det tverrfaglige miljøet enn hvis vi bare hadde vært et advokatkontor. Her får du hele spekteret i bransjen fra økonomi og innkjøp til utdanning og praktiske utfordringer på byggeplass.


Land vehicle, Trousers, Tire, Wheel, Smile, Car, Building, Window

Karina har bygd opp den juridiske avdelingen fra grunnen, som i dag består av fire advokater. F.v. Fredrik Karlsen, Gjert Eirik Olsen, Karina Krane og Anette Glad.

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

– Variasjon er stikkordet, Alt fra den enkle telefonen til en dag i rettssalen. Vi gjør også organisasjonsarbeid og publiserer nyhetsbrev der vi informerer om nye regler eller forskriftsendringer som har betydning for medlemmene. Eller vi kan skrive en høringsuttalelse til et departement. I tillegg holder vi kurs for medlemmene og da blir det en del reising. Landsdelen vår har store avstander.

– De faglige utfordringene, de gode kollegene og familierøttene i Lofoten. Her er det kort vei til alt, enten du vil ut i naturen eller gjøre noe sosialt.

Lisa fikk fagbrev og fast jobb

Etterhvert har det blitt flere med lang fartstid i NESO. I tillegg til sjefen sjøl, som har vært med siden starten i 1986, ble kompetanseleder Jack Johnsen med på laget i 1998. Lisa Dalhaug Nilsen (31) var inntil nylig administrasjonens desidert yngste medarbeider. Likevel kan hun i dag se tilbake på hele 13 år i NESO.

– Jeg startet som lærling, ble ansatt som kontormedarbeider og er i dag innkjøps- og salgsrådgiver. Underveis har det vært masse utvikling og jeg har blant annet tatt videreutdanning og kurs i
organisasjon og markedsføring, forteller hun.

Office chair, Social group, Smile, Furniture, Table, Standing, Eyewear

13 ÅR I NESO: Torill Bentsen og Lisa Dalhaug Nilsen jobber tett sammen som innkjøp og salgsrådgivere i NESO  

Stortrivdes fra første dag

I tillegg til å tilby utdanning og karriere for lærlinger i byggfag, har nemlig NESO også tatt inn egne lærlinger i administrasjonen. Det ble en perfekt mulighet for Lisa. Etter to år på Salg og Service ved Aust-Lofoten videregående skole, hadde hun opprinnelig fått lærlingplass i Forsvaret, men fant seg ikke helt til rette i Stjørdal.

– Etter et år med påbygging visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre. Via min beste venninne Elise (som også er Rubens datter), fikk jeg høre litt om NESO. De skulle egentlig ikke ta inn lærlinger i 2008, men jeg fikk plass likevel, smiler Lisa.

Tilfeldighetene ville det slik at daværende kontorleder i NESO sluttet i jobben bare et halvår før Lisa skulle ta fagbrevet i kontor og administrasjon. Dermed åpnet det seg mulighet for fast jobb etter lærlingtiden.

– Jeg trivdes så godt at jeg takket ja med en gang. Kort tid etterpå vokste vi ytterligere og ble enda flere. Det skapte et enda mer inspirerende arbeidsmiljø.
Social group, Smile, Photograph, Sky, Ecoregion, Nature, Human, Travel, Happy, Leisure
Body of water, Sky, Mountain, Eye, Ecoregion, Blue, Azure, Nature, Highland
Vision care, Smile, Skin, Water, Sky, Chin, Mountain, Cloud, Sunglasses, Goggles
Atmospheric phenomenon, Glasses, Sky, Smile, Plant, Cloud, Beard, Mountain, Travel
Mountainous landforms, Sky, Cloud, Water, Cap, Goggles, Travel, Sunglasses, Happy
Outdoor recreation, Water, Mountain, Highland, Travel, Lake, Terrain, Leisure
People in nature, Outdoor recreation, Cloud, Sky, Mountain, Dog, Leg, Highland, Shorts, Carnivore
Flash photography, Atmospheric phenomenon, Mountainous landforms, Cloud, Sky, Highland
Hiking equipment, Sky, Blue, Mountain, Travel, Sunglasses

Det sosiale og gode arbeidsmiljøet er viktig for NESO. Derfor arrangeres det blant annet "ti på topp- konkurranse" internt, hvor de som ikke har besøkt noen fjelltopper får en t-skjorte med teksten "Toppløs".


Det sosiale limet på jobben

Lisa var ansatt nummer sju i NESO. I dag er teamet økt til 18 personer. En betydelig arbeidsplass i Svolvær. Likevel er det mange som ikke vet hva som foregår i huset i Vestfjordgata.

– Jeg har venninner som ikke aner hva jeg driver med på jobb. Og når folk utenfra spør er det nesten vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men uten bakgrunn fra byggebransjen er det jo forståelig at folk ikke kjenner til NESO. Lokalt i byen kjenner flere til Lærlingeskolen. Men vi driver med veldig mye annet også, sier Lisa.

Også hun framhever det sosiale miljøet som en viktig grunn til at folk blir værende lenge i NESO

– Sammensetningen av folk er gullet. Vi har god kjønnsfordeling og folk med ulik bakgrunn og utdanning. Hvis man ikke trives med de man er sammen med store deler av dagen, så blir man ikke værende. Hos NESO er både de faglige oppgavene og arbeidsmiljøet helt fantastisk!Simen Ryer | 26 år | Kompetanserådgiver
Folkene og medlemsbedriftene er det beste med NESO. Det beste med Lofoten er at det er masse spreke og glade damer.
Fredrik Karlsen | 40 år | Advokat
Det beste med å jobbe i NESO er at det er Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, samt et svært godt arbeidsmiljø. Det beste med Lofoten er nærheten til naturen med tilhørende muligheter for friluftsliv.
Lisa Dalhaug Nilsen | 31 år | Innkjøps- og salgsrådgiver
Det beste med å jobbe i NESO er gode kolleger som skaper et godt arbeidsmiljø både faglig og sosialt, i tillegg til en hverdag med varierte arbeidsoppgaver og til tider høyt tempo. Det beste med Lofoten må være at det finnes noe for alle uansett hvilke interesser man har, enten det er friluftsliv eller kultur og underholdning.
Gjert Eirik Olsen | 33 år | Advokatfullmektig
Det beste med å jobbe i NESO er trivelige kolleger og interessante arbeidsoppgaver i en svært spennende bransje. Det beste med Lofoten er flotte folk og vakker natur med sterk identitet.
Annette Glad | 37 år | Advokatfullmektig
Det beste med å jobbe i NESO er at jeg har spennende, utfordrende og varierte oppdrag som advokat og at NESO har et svært godt arbeidsmiljø som gjør det enkelt å trives på jobb. Det beste med Lofoten er den fantastiske nærheten til naturen og den korte avstanden mellom hjemmet og arbeidsstedet. Det gjør at jeg får brukt tiden min best mulig på de menneskene og de aktivitetene som viktig for meg
Tove Stendal | 54 år | Kontorleder
Det beste med å jobbe i NESO er det fantastiske arbeidsmiljøet, dyktige kollegaer – og en spennende jobb! Det beste med Lofoten er folket og naturen.
Karl-Fredrik Danielsen | 57 år | Innkjøps- og salgsrådgiver
Det beste med å jobbe i NESO er gode kollegaer med variert bakgrunn som tar med egne erfaringer og engasjement inn i arbeidshverdagen, og bidrar til en kultur der vi oppriktig bryr oss om hverandre og medlemmene våre. I Lofoten nyter jeg nærheten til familie og venner, havet, naturen, de majestetiske fjellene og livet på bryggekanten i Svolvær.
Arild Kydland | 25 år | Prosjektleder BIM og Digitalisering
Det beste med NESO er medarbeiderne og arbeidsmiljø, og med Lofoten er det naturen.
Karina Krane | 47 år | Advokat og leder for juridisk avdeling
Det beste med å jobbe i NESO er det tverrfaglige miljøet. Utfordrende oppgaver og gode kollegaer. Lofoten har beste naturen og mange aktivitetsmuligheter. I tillegg har man et godt restaurant og kulturtilbud.
Ruben Jensen | 63 år | Adm. direktør
Trivelige, dyktige, kunde- og utviklingsorienterte kollegaer er det beste med å jobbe i NESO. Det beste med Lofoten er naturen og mye vær. Svolvær er en svært trivelig sjøorientert by med alle tilbud i et kompakt sentrum.
Lars Erik Flygel | 53 år | Innkjøpssjef og driftsleder
Det beste med NESO er å kunne jobbe sammen med gode kollegaer med svært ulike bakgrunn. Miksen i kjønn, alder, utdannelse og erfaring er svært inspirerende.Det beste med Lofoten er naturen, og at det er en «passende» stor plass med enkel tilgang til det aller meste uten å være en storby.
Remi Hanssen | 49 år | Seniorrådgiver
I NESO jobber vi i en bransje som er under konstant utvikling. Man har hele tiden nye utfordringer å ta tak i på vegne av medlemmene. Det er aldri kjedelig – alltid noe nytt å sette i gang med. I tillegg har vi dyktige medarbeidere innen mange ulike fagfelt og et skikkelig godt arbeidsmiljø.Når man har interesser innenfor jakt, fiske, friluftsliv og utetrening, skal det i mine øyne godt gjøres å finne et stort bedre alternativ enn Lofoten. Samtidig får man dekket sine urbane behov, siden Svolvær har utviklet seg til å bli en liten «storby» med de fleste tilbud man trenger.
Torill Bentsen | 47 år | Innkjøps- og salgsrådgiver
Det beste med NESO er gode kollegaer, bred kompetanse og veldig varierte ansvarsområder.Det beste med Lofoten er at vi har alle muligheter for aktivitet - fjell, underholdning, «by» severdigheter og folkene som bor her.
Mats Johansson | 38 år | Prosjektleder BIM og Digitalisering
Det beste med NESO er arbeidsmiljøet og muligheten til å være med å påvirke en hel bransje i nord innen sitt fagfelt. Naturen, luften og menneskene er det beste med Lofoten.
Jack Johnsen | 51 år | Kompetanseleder
Det beste med å jobbe i NESO er uten tvil den gode følelsen av å være nyttig for kundene. NESOs ulike skoleprogram har betydd «mye for mange» og jeg føler meg privilegert i dette gode selskapet med 136 bedrifter og over 5300 ansatte som drar nytte av NESOs arbeid. Så må jeg jo trekke frem alle de dyktige og flotte kollegaene og et spennende flerfaglig miljø som består av økonomer, teknikere, ingeniører, forsikring, jurister og pedagoger. En spennende og lærerik hverdag. Jeg stortrives i Lofoten - det er som å bo i et maleri. Må kanskje spesielt trekke frem perioden mars - mai med skreifisket som har blitt en sterk hobby med fisking, skjæring, salting, røyking av en fantastisk råvare.
Henning Herlof Tennes | 29 år | Kompetanserådgiver
Det beste med NESO er at jeg får et stort ansvar, mye tillit og at det er høyt prestasjonsnivå. Vi i Lofoten bor året rundt i et maleri.
Espen Rue | 24 år | Prosjektleder BIM og Digitalisering
Det beste med å jobbe i NESO er spennende arbeidsoppgaver og hyggelige kollegaer, og det beste med Lofoten er naturen.
Børre Henningsen | 56 år | Kompetanserådgiver
Det beste med å jobbe i NESO er det gode arbeidsmiljøet og en variert arbeidsdag. Det beste med Lofoten er de som bor her og nærheten til fjell og hav.

NESOs 18 ansatte forteller om det beste med jobben (Swipe->)

Dress shirt, Clothing, Smile, Trousers, Leg, Sleeve, Gesture, Collar

LES MER

Slik havnet 18 arbeidsplasser i Svolvær

Flash photography, Cloud, Trousers, Sky, Smile, Mountain, White, Snow, Travel, Happy

LES MER

NESO - en pionér innen utdanning


 • Full stack, utvikler

 • DevOps, utvikler

 • Backend, utvikler

 • Frontend, utvikler

 • QA, testleder

 • UX-developer

MYSTORE ANSETTER

Syv utviklere på ønskelista til jul:

 • ...Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største bransjeorganisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen.
 • ...NESO representerer 136 entreprenørbedrifter fra Trøndelag i sør til Troms og Finnmark i nord
 • ...Våre medlemsbedrifter til sammen omsetter for 13 milliarder kroner i hvert år.
 • ...Våre medlemsbedrifter har over 5.400 ansatte til sammen.
 • ...Bygge- og anleggsbransjen er den største næringen i Nord-Norge målt etter verdiskaping og en av de største målt etter antall sysselsatte.

FAKTABOKS

Visste du at...

 • ...Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største bransjeorganisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen.
 • ...NESO representerer 136 entreprenørbedrifter fra Trøndelag i sør til Troms og Finnmark i nord
 • ...Våre medlemsbedrifter til sammen omsetter for 13 milliarder kroner i hvert år.
 • ...Våre medlemsbedrifter har over 5.400 ansatte til sammen.
 • ...Bygge- og anleggsbransjen er den største næringen i Nord-Norge målt etter verdiskaping og en av de største målt etter antall sysselsatte.

FAKTABOKS

Visste du at...

Les mer om NESO her

Artems Portrait

PORTRETT

Navn Navnesen