Water, Smile, Furniture, Building, Fixture, Table
Street fashion, Flash photography, Water, Sky, Cap, Sleeve, Lake, Grass

Double-click to select video

Hattvika Lodge, Kristian Bøe, Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no

annonsørinnhold fra

Trådløs Fangst og framtid på Ballstad

Med raskt og stabilt nett fra Lofotkraft Bredbånd tar Hattvika Lodge i mot nye gjester

– Dette er ferdigstillelsen av vårt konsept, smiler Kristian Bøe, og peker ut over Fangst.

I 2016 var Hattvika Lodge noen rorbuer og to ansatte;  Kristian Bøe og kona Guri. Nå er de 22 ansatte og et nytt praktbygg står på kaia på Ballstad.

– Seks år med utvikling er over. Nå har vi alt på plass. Overnatting, resepsjon, restaurant med frokost, lunsj og middag, kurs- og konferansedel og uteområder, sier daglig leder Kristian Bøe.

Raskt og stabilt fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd strekker seg over hele området, inn i alle hus, restaurant og konferanserom,  fordi gjestene stiller krav og fordi Bøe ønsker å drifte smart og optimalt.

­–Vi kan være uten dopapir og vann, til og med mat lenge, men hvis nettet er borte, da blir det ramaskrik, sier Bøe.

Picture frame, Interior design, Plant, Property, Houseplant, Wood, Flowerpot, Floor, Flooring
Picture frame, Smile, Hand, Flower, Shirt, Organ, Plant, Fun, Art, T-shirt

I bildeteksten settes en forklarende tekst. Legg gjerne inn fotografens navn på denne måten. Foto: Navn Navnesen

I bildeteksten settes en forklarende tekst. Legg gjerne inn fotografens navn på denne måten. Foto: Navn Navnesen

KLIKK FOR Å LESE MER OM NAVN NAVNSEN

Navn Navnesen  ble startet i 1890 og har siden da drevet innen bransjen

De har 50 ansatte i dag og fordeles på 3 ulike avdelinger. Her driver de med utrolig spennende ting sammen. De skaper helt utrolige ting. Kan du tro det?


Bildetekst eller sitat som beskriver situasjonen på bildet.
Sky, Water, Mountain, Smile, Cloud, Travel

Det bor 24 000 mennesker i Lofoten. Lofotkraft Bredbånd har nå 8000 kunder.

– Det hadde nok ingen forestilt seg da vi startet opp i 2005, sier Espen Thorvaldsen.

– Vårt samfunnsoppdrag er i gjøre Lofoten til et godt sted å bo og å drive næring. Vår fiberutbygging har bidratt til rask digitalisering av samfunnet, blant private, i bedrifter og i kommuner. Dette har gitt, spesielt næringslivet i regionen et konkurransefortrinn, mener Thorvaldsen, som ikke har tenkt å stoppe på 8000 kunder

"

Legg gjerne inn et oppsiktsvekkende sitat - der det måtte passe i teksten


Navn Navnesen (alder), og tittelen til sitateieren. Bruk alltid H4.

H3 er mellomtittelfonten

Dette er fonten som skal brukes på all brødtekst. Dobbeltklikk på tekstfeltet for å legge inn/endre tekst. Du kan velge å linke opp deler av brødteksten dersom du skal ha CTA-linker gjennomgående i teksten. Dette anbefales dersom klikk til kundens nettside er en viktig KPI. Når du legger inn en link som skal peke ut til kundens nettsted velger du følgende innstillinger: a) link type = external, b) legg inn linken, c) huk av for "open page in new tab", d) huk av for "add rel=nofollow", og e) huk av for "add rel=sponsored".

I bildeteksten settes en forklarende tekst. Legg gjerne inn fotografens navn på denne måten. Foto: Navn Navnesen

Body of water, Sky, Cloud, Chair, Building, Window

Raskt og stabilt nett

Lofotkraft Bredbånd ble startet i 2005, eies av Lofotens seks kommuner, og har over 8000 kunder i Lofoten.

– Med pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium får bedrifter raskt fibernett, stabil WiFi og en av markedets beste sikkerhetspakke inkludert, forteller Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd, som det siste året har opplevd økt etterspørsel etter raskere og sikrere nett fra stadig flere bedrifter i Lofoten.

 – Reiselivet i Lofoten har i flere år vært en bransje som vet at kundene forventer raskt nett – trådløst. Etter at Telenor varslet at de legger ned sitt gamle kobbernett har vi fått mange nye bedriftskunder i alle Lofotens seks kommuner, sier Trine Husjord.

Hattvika Lodge har hatt fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd lenge, men det er først det siste året infrastrukturen er kommet skikkelig på plass på hele anlegget.

– Gjestene skal være online. Hele tiden. Vi har mange fototurister,  influencere og profesjonelle fotografer her. Også andre turister bruker nettet mye, til surfing og strømming med mer. Det krever opp- og nedlasting med god kapasitet og høy fart. Dette gjør at motorveien i bunnen må være bra. Fiberleverandøren har så god kapasitet. Det er godt at den  gamle sytråden med kobber i bunn er historie, sier Bøe.

– Med Altibox Bedrift Premium får våre kunder en total-leveranse og en faktura for alle tjenester. Vi merker at mange bedrifter ønsker å forholde seg til én leverandør for alle tjenester når det gjelder support og datasikkerhet. Vår tjeneste er klargjort for å kunne vokse med bedriftens behov, forteller Husjord.


"

 – Reiselivet i Lofoten har i flere år vært en bransje som vet at kundene forventer raskt nett – trådløst. Etter at Telenor varslet at de legger ned sitt gamle kobbernett har vi fått mange nye bedriftskunder i alle Lofotens seks kommuner.

Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd.

Building
Flash photography, Sky, Smile, Cloud, Happy, Travel, Dusk
Kristian Bøe, daglig leder Hattvika Lodge.

Vi møter Bøe på Fangst. Han har sendt et styremøte på havet for å fiske. Han forteller sin historie.

– Jeg har kontoret mitt her, sier Bøe og peker på mobilen. –Alt er trådløst og skybasert. Vi er helt avhengig av internett. Timeregistrering, booking, bestillinger, restaurant-systemer, alt av informasjon for gjester, sosiale medier, surfing, streaming – og konferansedelen, den er selvsagt satt opp med et videokonferansesystem.

Restaurant Fangst og kurs-konferansefasiliteter, som åpnet i november 2021, betyr nye kunder i Hattvika.

– Under covid hadde vi mange norske familier her. Mange har kommet tilbake med sine bedrifter. Etter covid har flere firmaer reist hit for å samles.

Med det nye bygget på kaia kom også kurs- konferanse på plass.

– Bedriftskunder gir oss et nytt bein å stå på. Bedriftsgjester på kurs og konferanse handler også om internett-tilgang, om opp- og nedlasting, men de ønsker hele pakken, overnatting, mat og opplevelser.

Coastal and oceanic landforms, Body of water, Cloud, Sky, Wood, Lake, Horizon

Raskt og trådløst

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en innholdsrik TV-løsning.

– Det hjelper ikke å ha en rask fiberlinje, hvis det trådløse nettet er dårlig. Når fiberlinjen ikke får full utnyttelse, får du en hakkete og ustabil nettopplevelse, sier Husjord.

– Mange bedrifters trådløse nettverk benyttes stadig av flere typer enheter. Det kan være bedriftens arbeidsstasjoner, ansattes nettbrett og mobiltelefoner, printere og gjestenett. Derfor er det viktig med god dekning, høy hastighet og at nettverket er stabilt helt fram til pc’en, nettbrett eller mobilen til både de ansatte og til gjestene, sier Husjord.

Lofotkraft Bredbånd får mange henvendelser fra bedrifter som ønsker å oppgradere sitt nett. Et trådløst nett som ikke er satt opp på riktig måte kan gå utover bedriftens produktivitet.

Kristian Bøe er veldig opptatt av å bruke lokale leverandører, ikke bare på fiberbredbånd og opplevelsesturer for gjestene. Hattvika Lodge er tegnet av VÅG – arkitekt Lofoten. Det lokalearkitekt kontoret på Ballstad har bidratt med både strek og regulering av nybygg.

– Innen data, it, og elektro har vi knallbra kompetanse i regionen, sier Bøe, som har fått hjelp av Aqila til å legge opp infrastrukturen på anlegget.

– Vi har samlet alt fra Lofotkraft Bredbånd i trafostasjonen her. Fiberen følger hovedtraséen med høyspentnettet. Endelig har vi fått et skikkelig datarom, har alt på et sted. Vi har trukket fiberkabel og har aksesspunkt i alle hyttene, og vi har satt opp ett felles trådløstnett.

Selv er han også konstant online. Han kaller seg potet, gjør det meste, fra booking til sosiale medier.

– Jeg oppdaterer Instagram og Facebook, Vi har hatt mange fotografer og influencere her, så jeg har lært mye av dem.

KJÆRESTER: Fordi Marte kan jobbe fra fjernkontor på Røst har hun og kjæresten, Jørund Johansen, bestemt seg for å bygge hos og bo på Røst.  Foto: Tore Berntsen

Levende Ballstad

Lofotkraft bredbånd har de siste årene lagt nye fiberlinjer til flere områder på Ballstad.

Snart får enda flere innbyggere muligheten til å koble seg til fiberen. Tidlig neste år blir det lagt fiber på strekningen fra Gravdal til Ballstad.

Det har skjedd stor utvikling på Ballstad de siste 5-6-årene. Nye privatboliger, fritidsboliger, flere overnattingssteder, restauranter og nye aktivitetsleverandører.

– Ballstad er et mangfoldig, operativt fiskevær og et levende samfunn. Det har stor verdi, også for oss i reiselivet, sier Bøe, som gleder seg til kvelden og nye gjester i restauranten.

På kjøkkenet er det fem kokker.

–Fangst er moderne mat med lokale råvarer. Vi har så mange gode lokale leverandører her i Lofoten, sier Bøe, og ramser opp: Lam. Kjøtt. Lokale oster. Aalan gård. Lofoten Gårdsysteri. Potetbønder. Grønnsaker fra Polarhagen. Tang fra Lofoten Seaweed - og fisk, fra lokale fiskere.

–Fiskebrukene elsker oss. Fangst er en sesongbasert restaurant, med mye fisk på menyen. Fiskerne får en del bifangst. Det er fint for oss, sier Bøe og trekker fram uer som en favoritt,

Bøe er opptatt av både prestasjon og presentasjon.

–Alt blir presentert og vi forteller historien bak maten. Den beste selgeren forteller hva han selger, sier Bøe, som vet hva han snakker om. Før han flyttet hjem til Lofoten jobbet han mange år i Oslo, som selger i data-bransjen.

Land lot, Natural landscape, Cloud, Sky, Plant, Building, Window, House, Highland, Grass

Dataangrep

De fleste bedrifter har datasystemer som de er helt avhengige av, derfor er det dårlig nytt at antall dataangrep mot norske småbedrifter øker.

– Når en bedrift angripes, kan sensitiv data havne i feil hender. Det spiller ingen rolle om det er rorbuer, cafe, frisørsalong eller advokatkontor. Når bedriften angripes kan alt fra person-sensitive opplysninger, timelister, bookinger, salgs- og innkjøpsoversikter og regnskap bli borte. Med pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium får du en av markedets beste sikkerhetspakke, sier Trine Husjord, som legger til at sikkerhetsløsningene oppdager og stopper angrep, filtrer innhold og blokkerer skadevare.

På Fangst er det blitt kveld. Gjestene har fått servert lokale herligheter. Mobilkameraene løftes.

–Det er helt vanlig at folk tar bilder av maten, smiler Bøe, mens gjestene, via det trådløse nettet, laster opp bilder, slik at venner på sosial medier kan få en smak av Fangst.

Les mer her: https://www.altibox.no/bedrift/premium/

Lofotkraft Bredbånd

Kontakt oss

Telefon 76 30 00 00

Adresse Vorsetøyveien 31, 8300 Svolvær