Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vil du prøvekjøre rullemus?

Annonse fra Rødsand Kontorspar

Capisco? Rullemus? To merkelige ord på to verktøy som er skapt for kontorarbeid.

Lån musa hos oss i ei uke og prøvekjør den. Det vi ser er at vi sjelden får den tilbake.

Ketil Dragsten

Butikksjef Ketil Dragsten humrer litt når han prater om rullemusa.

- Lån musa hos oss i ei uke og prøvekjør den. Det vi ser er at vi sjelden får den tilbake, humrer butikksjefen.

Men stopp en halv. Hva er egentlig dette, og hvordan kan det hjelpe deg i jobbhverdagen?

Å forstå hvordan man skaper en mest mulig ergonomisk arbeidsplass kan være med på å forhindre sykefraværet, og ikke minst gi en helt annen kvalitet på arbeidsdagen til de ansatte.

- Hva som vil være best er individuelt, men at det kan gjøres noe for alle er helt sikkert, poengterer Dragsten.

Rullemusen sentrerer arbeidsstillingen.

Bevisst på slitasjeskader

Akkurat det har Inger Berger Rasmussen ved Familieenheten i Vågan kommune forstått. Hun har har sterkt fokus på utformingen av kontoret. Ved hjelp av hev- og senkbare skrivebord har det blitt mulig å variere arbeidsstillingen og dermed unngå slitasjeskader. 

I tillegg er det fokus på at de aktive arbeidsverktøyene på kontoret skal være de riktige for å minske belastningen.

- Rullemusen er rett og slett en gullting. Jeg har slitt litt med plager blant annet i skuldre og håndledd, men disse smertene har forsvunnet etter at jeg tok den i bruk, forteller Inger, som er tydelig begeistret over å ha funnet en løsning på problemet.

Musearm

For smerter i skuldre og håndledd er klassiske eksempler på såkalt "musearm". Begrepet er ikke en medisinsk diagnose, men har blitt et samlebegrep for slitasjeskader hos kontoransatte, og som i hovedsak kommer av bred arbeidsstilling på grunn av datamusen.

- Kjennetegnet er smerter i nakke, skuldre og hodet. Det er ikke dermed sagt at smertene garantert kommer fra sittestillingen på jobb, men har man alle samtidig er det mye som tyder på at man bør gjøre endringer, forklarer butikksjef Dragsten.

Ergonomi er betegnelse på forskning og praktiske tiltak som har til hensikt å tilpasse maskiner og arbeidsredskaper til de menneskene som skal betjene dem.

Store medisinske leksikon

I tillegg til å hindre belastning kan den etter tilvenning gjøre arbeidsdagen mer effektiv.

- Rullemusen har avanserte klikkfunksjoner som er med på å gjøre belastningen på skuldre en hel del mindre, forklarer Anniken Ellingsen Aarstein, som har hatt stor nytte av å få en ergonomisk tilpasset arbeidsplass, før hun utdyper:

- Rullemusen har flere smarte snarveier, slik at man kan scrolle, klippe og lime med ett klikk. Dermed slipper jeg å "forlate" tastaturet og holder aktiviteten i sentrum, hvor belastnignen er minst.

Slik ser ei skikkelig ergometisk sittestilling ut.

- Individuelt

En forskningsrapport fra Harvard University viser at bruk av rullemus minsker muskelbelastningen i underarmen betydelig sammenlignet med vanlig datamus.

- Tilpasset arbeidsplass gjør at jeg, og andre, kan være på jobb. Så selv om det koster å gå til innkjøp er det helt klart ei billig investering i helsen til de ansatte, kontra sykemeldinger, forklarer Inger fornøyd.

Gjengen på Rødsand Kontorspar kommer gjerne innom arbeidsplassen for å ta en titt på forholdene, gi tips, råd og veiledning til utforming av kontorlandskapet.

- Våre beste anbefalinger til en ergonomisk kontorplass er rullemus, underarmsstøtte, en Capisco-stol og hev- og senkbart skrivebord. Da er man godt rustet til å forhindre de tradisjonelle kontorsykdommene, forklarer butikksjef Ketil Dragsten ved Rødsand Kontorspar.

Rødsand Kontorspar

Butikksjef

Ketil Dragsten

Telefon: 76 07 59 34

Mail: rodsand.post@kontorspar.no

Uteselger

Viviann Sødahl

Telefon: 48 99 10 11

Mail: viviann@kontorspar.no

Besøksadresse

Storgata 2, Vorsetøya

8300 Svolvær

Rødsand Kontorspar på Facebook

(Foto: Google maps)
Redaksjonen i Lofotposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet