Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En liten by i byen

Annonse fra Anker Brygge

Over brua og ut på Lamholmen, midt i Svolvær Havn ligger Anker Brygge klar til å ta imot årets julebordgjester.

Kontakt

Ønsker pris på en skreddersydd julebordspakke hos Anker Brygge?

I hovedbygget som rommer Restaurant Kjøkkenet og Bryggebaren er det tatt vare på atmosfæren og det nordnorske særpreget som gir god gammeldags julestemning, med overnatting i en julepyntet rorbulandsby kombinert med en solid julefrokost, nydelig julemiddag og dansemusikk på kvelden.

– Vi tilbyr nordnorsk kortreist tradisjonsmat. En velsmakende fireretters meny med flere valgmuligheter, forklarer Oddrun Glad hos Anker Brygge.

Hovedretten og desserten er valgfri i menyen. Her står det mellom lutefisk, ribbe og pinnekjøtt, riskrem, karamellpudding og multekrem, med alt det riktige tilbehøret.

– Her er det noe for enhver smak. Atmosfæren er avslappet og rolig sånn at det er mulig å føre en hyggelig samtale rundt bordet, smiler Oddrun.

I Kjøkkenet er det peisvarme og perfekte forhold for ro og sjelefred i julestria.

(Saken fortsetter under bildet)

Anker Brygge ligger over brua, ute på Lamholmen.

Julebordspakker

På Anker Brygge bor du i en julepyntet landsby midt i Svolvær havn, stille og rolig, men likevel få minutter fra resten av sentrum.

– Vi ønsker å være et sted hvor folk kan komme å senke skuldrene og slappe helt av, sier Oddrun engasjert.

Det er en veldig koselig atmosfære i Kjøkkenet.

Julebordspakkene de tilbyr er på enten ei eller to netter. Da får man overnatting, julefrokost, velkomstoddy, 4-retters julemeny og fri inngang i Bryggebaren der det er dansbar musikk fra liveband både fredag og lørdag hele året.

Maksimal kos og avslapping

– Julebord hos oss passer for alle, forklarer Oddrun.

På Anker Brygge går julebordssesongen hver helg fra 10. og 11. november fram til helga 15. og 16. desember.

– Men er det grupper som ønsker å komme før så fikser vi selvsagt det, smiler hun.

Så sant det er mulig får du reservert bord i Bryggebaren, slik at man fortsatt kan sitte sammen der etter middagen.

Lutefisk er en klassisk spesialitet.

– Bestiller man dobbeltrom får man faktisk et helt hus. Noe som igjen gir god plass til å slappe av og kose seg maksimalt, sier Oddrun entusiastisk.

Så er håpet at det skal komme litt hvitt på bakken for å gjøre julestemningen komplett.

Redaksjonen i Lofotposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet