Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik kler du deg riktig på julebordet

Annonse fra LEX Lofoten AS

Festsesongen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å finne frem finstasen, men mange sliter med å knekke koden.

LEX Lofoten AS

Torget Svolvær

Åpningstider

man - lør 10.00 - 22.00

søn 12.00 - 18.00

Enten så føler man seg overpyntet, eller så blir antrekket alt for hverdagslig. For du gjør en ekstra innstas når du plukker ut det rette antrekket til julebordet med jobben, enn når du skal ut med jentene.

LEX moteansvarlige Sonia Dina har gjort research i de største motehusene i Europa. LEX er med de dyktige selgerne sine, Cathrine Strøm og Therese Valeur, derfor klar for å ta i mot akkurat deg.

Gjør garderoben klar for mange og lange netter!

Kjole fra Inwear | Kåpe fra Riccovero | Veske fra NYPD | Ørepynt fra Decadent

Før- og romjulstiden er høydepunktet i året for veldig mange. Nå nærmer årets festligste tid seg med stormskritt og det er på tide å finne et nytt julebordsantrekk.

– Julebord er en strålende mulighet til å pynte seg litt ekstra! Hva skal du gå med i år? Foretrekker du klassiske og elegante julebordkjoler er «den lille sorte» eller en rød julekjole alltid et trygt valg, forklarer Sonia med et smil, og fortsetter:

– I en kjole med paljetter blir du festens dronning. Ikke vær redd for å glitre i en paljettkjole - på julebord kan du pynte deg så mye du vil. Følg årets store trend og velg en fotsid kjole. Topp antrekket med tilbehør som smykker, pumps eller boots og en pen clutchveske.

På LEX er de sikre på at du vil finne en kjole til årets julebord som du vil føle deg fin i!

Se 8 bilder fra photoshoot i julebordklær:

Therese i bukse fra Tiger of Sweden | Blazer fra Inwear | Veske fra Decadent | Polo fra Soyaconcept | Ørepynt fra Decadent. Peter har på seg bukse fra Five Unit | Skjorte fra Tiger of Sweden | Frakk fra Jofama | Skjerf og sløyfe fra Amanda Christensen
Jakke fra Jofama | Sko fra Debbie
Cathrine i frakk fra Riccovero | Peter har på seg jakke fra Jofama | Bukse fra Five Unit.
Skjorte fra Tiger of Sweden.
Kjole fra Tiger of Sweden | Sko fra Tiger of Sweden | Skjerf fra Amanda Christensen | Veske fra Tiger of Sweden | Ørepynt fra Decadent.
Pels fra Soyaconcept.
Jumpsuite fra Malene Birger | Veske fra NYPD | Ørepynt fra Decadent
God jul!
Redaksjonen i Lofotposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet