Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Et levende julebord i Stamsund

Annonse fra Live Lofoten AS

Skjærbrygga i Stamsund inviterer til juleopplevelse i nydelige omgivelser.

Kontakt

For priser og mer info.

Telefon 760 54 600

Brygga smykkes ut i flotte juledekorasjoner og for å gjøre det hele så hjemmekoselig som mulig er alt sammen laget selv. Her blir det livlig stemning med livemusikk, god mat og koselig atmosfære.

Kjøkkenet på Skjæret er i full sving for å finne de beste lokale råvarer for tradisjonell julebuffet. Her bys det på ribbe a’la Arnt, pinnekjøtt, lutefisk de la Morten (toppscore i fjor) og masse annet som hører med til jul. 

– Vi pynter festlokalet slik at julenisse ikke klarer å kjøre forbi, smiler Aiste Østrem hos Live Lofoten.

For dem er det viktig å gjøre ei satsing på at folk lokalt skal få et fantastisk fint julebord med god mat, i tillegg legges det til rette for at tilreisende skal kunne komme hit.

– Live Lofoten tilbyr hotellovernatting med nydelig frokost på Skjæret. Egg og bacon og mye mer, det vi kaller for kontinental frokostbuffet, opplyser hun.

Julebord nummer to

– Vi har en full julebordpakke og tilbyr overnatting til våre gjester her på hotellet vårt, forteller daglig leder Ronny Østrem.

Julebordet arrangeres her for andre gang og nå vil de strekkes seg enda lenger for at gjestene skal få alt de ønsker til en slik anledning.

– Når man arrangerer noe for første gang, er man ofte usikker på hvordan resultatet blir og vi er super glade for at det ble til en suksess i fjor. Vi har virkelig tro på det vi gjør og ønsker dele god julestemning med våre gjester. Ingen ting er mer viktig for oss enn de gode tilbakemeldinger vi får fra dem, smiler Østrem fornøyd.

Redaksjonen i Lofotposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet