Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ny TV-løsning, mindre stress og flere muligheter

Annonse fra Lofotkraft Bredbånd

–Nå trenger vi ikke skynde oss hjem. Kommer vi for seint til et TV-program, starter vi bare forfra når vi vil.

Lofotkraft Bredbånd

Hvis du også ønsker å tilkoble deg framtidens tv og bredbåndsløsning, ta kontakt i dag eller les mer på vår nettside lofotkraft.net

Åpningstid kundesenter:

Mandag – Søndag 24/7 

Tlf. 76 30 00 00

Det forteller Gullik Maas Pedersen, han bor i Storøya Boligsameie i Svolvær. Høsten 2018 oppgraderte de til den nye løsningen fra Lofotkraft bredbånd og Altibox.

–Her fungerer alt veldig godt. Vi har stor kapasitet, det er stabilt og den nye TV-løsningen gir oss mange nye muligheter, sier Gullik, som har vært leder av Storøya Boligsameie siden 2011.

Hjemme hos Gullik Maas Pedersen og kona Toril konkurrerer TV-en med den fantastiske utsikten fra stua. Kona ser norske skiskytteren skyte blink. Gullik forteller om fiberteknologien som igjen har gitt beboerne i boligsameiet bedre brukeropplevelser.

–Det var sønnen vår som fortalte om den nye TV-løsningen. Han har den der han bor i Kabelvåg. Han anbefalte oss å oppgradere, forteller Gullik.

(Saken fortsetter under bildet)

Den nye hjemmesentralen, som er plassert på kjøkkenet til Gullik Maas Pedersen, gir gode trådløse signaler i hele leiligheten og ute på altanen.

–Hva er bra med den nye TV-løsningen fra Lofotkraft bredbånd og Altibox?

–Alle mulighetene! Nå trenger vi ikke skynde oss hjem. Kommer vi for seint til et TV-program, starter vi bare forfra når vi vil. Her en kveld leide vi for første gang også en film. Det var veldig enkelt, sier Gullik Maas Pedersen, som i høst ble pensjonist, etter å ha jobbet som journalist i Lofotposten siden 1994.

–Vi merker at den nye TV løsningen er veldig populær blant våre kunder, sier Trine Husjord salgs- og markedsleder i Lofotkraft bredbånd. 

– Hvorfor bør folk bytte til oppgradert løsning?

– De får den nye TV-løsningen, det er det viktigste for folk, sier Husjord. –Med Altibox-teknologien tilbyr vi TV på alle skjermer. Folk kan se TV når de vil. Hvor de vil. De kan leie filmer, se opptak, strømmetjenester, radio og apper.

– Hva med internett?

– Vi tilbyr flere forskjellige pakker. Storøya Boligsameie gikk for Altibox 500-pakken. Derfor fikk de også raskere internett, selv om de hadde bra kapasitet fra før.

Omtrent halvparten av Lofotkraft Bredbånds borettslagskunder har fått oppgradering.

Med ny hjemmesentral får man også ny pakkeløsning med hurtigere internett og den nye TV-løsningen til Altibox.

– Våre kundeundersøkelser viser at de som har gått over til den nye TV-løsningen er mer fornøyd enn de som har den gamle løsningen, sier Husjord, som nå forventer at mange borettslag og sameier i Lofoten i løpet av 2019 oppgraderer sin løsning.

– Hva innebærer det å bytte?

– Noen må bytte hjemmesentral. Alle må bytte til ny dekoder, fordi den gamle dekoderen ikke støtter den nye TV-plattformen, forteller Husjord, som legger til at resten av oppgraderingene, raskere internett og bedre TV-løsning, kommer gjennom Altibox-teknologien.

– Da vi oppgarderte, fikk vi mer kapasitet, mer fart på internett, men vi har lenge hatt det vi trenger, så raskere internettet var ikke de viktigste for oss, forteller Gullik.

Han og kona surfer på hver sin iPad og smartelefon. Når de er på ferie merker de at internetthastigheten og stabiliteten ikke er den samme som hjemme.

– Det er når vi er på reise vi skjønner hvor bortskjemte vi er med raskt internett. Fiberteknologien fra Lofotkraft bredbånd er også veldig stabil, sier Gullik, som selv var tidlig ute med å jobbe med internett, som journalist på nettavisen til Lofotposten.

– Vårt fiberbredbånd gir opp- og nedlasting med samme fart. Internett-løsning er også skalerbar. Det betyr kundene kan til enhver kan utvide til nok båndbredde for alle, både i dag og i framtiden, sier Husjord.

(Saken fortsetter under bildet)

– Våre kundeundersøkelser viser at de som har gått over til den nye TV-løsningen er mer fornøyd enn de som har den gamle løsningen, forteller Trine Husjord salgs- og markedsleder i Lofotkraft bredbånd.

God support

– Jeg er veldig fornøyd med supporten hos Lofotkraft bredbånd og Altibox. De er kundevennlig og snakker et språk jeg skjønner, sier Gullik Maas Pedersen, som også er glad han slipper å taste mange valg og vente lenge på svar når han ringer kundesenteret.

– Jeg får god veiledning til å forstå det jeg ikke skjønner. For eksempel med TV-løsningen.

– Har du et eksempel?

– Ja, her om dagen måtte jeg ringe, ikke fordi det var noe feil, men fordi det var noe jeg ikke forsto. Jeg skulle se et program som hadde gått på NRK tidligere i uka. Det viste seg at jeg bare var på feil sted i menyen. Kundesenteret forklarte enkelt og greit, og når jeg valgte appen til NRK i Altibox-løsningen, kunne jeg se programmet med en gang.

Gullik Maas Pedersen og kona Toril flyttet inn i Storøya Boligsameie da det var nytt i 2011.

– Vi ønsket oss et enklere hjem. Med alt på et plan. Og utsikt, sier Gullik og peker på havet og lyset.

Siden 2016 har de hatt bredbånd fra Lofotkraft bredbånd. De første årene hadde de bredbånd fra en annen leverandør.

– Jeg sjekket tilbudene fra Lofotkraft bredbånd fordi vi ønsket et bedre tilbud og en bedre løsning, som også ga oss mulighetene til å få trådløse signaler til TV, slik at vi kunne plassere TV-en akkurat der vi ville i stua, sier Gullik.

Tidligere sto boksen med internettsignalene i gangen i leiligheten.

– Montøren fra Lofotkraft bredbånd kom, sjekket og gjorde en kjempejobb. De flyttet hjemmesentralen inn ved siden av kjøleskapet vårt. På den måten fikk vi gode datasignaler i hele leiligheten og på altanen, forteller Gullik.

I 2005 etablerte Lofotkraft, Lofotkraft Bredbånd, selskapet som skulle gi fibernett til Lofotingene. De valgte partnerskapet med Altibox. 14 år senere kan de se tilbake på en vellykket satsing.

– Utviklingen og forventingene fra kundene har gått veldig fort, forteller Trine Husjord, i Lofotkraft Bredbånd.

Før 2005 var Telenor enerådende på teleinfrastruktur i Lofoten. Nå har Lofotkraft Bredbånd over 6000 kunder og mer enn 500 bedriftsleveranser.

– Vi bygger fremdeles ut vårt stamfibernett i Lofotkraft, forteller Husjord. Akkurat nå jobber vi med fortetting...

– Fortetting?

– Ja, i flere områder der vi har hatt fiber i noen år, er det flere kunder som ikke har koblet seg på vårt nett. Nå kommer vi med tilbud til de som ennå ikke har fiber i Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær, Leknes, Gravdal, Stamsund, Ballstad, Flakstad og Moskenes.

Redaksjonen i Lofotposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet