Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– Jobber på steder menigmann aldri har sett

Det går slag i slag for energimontørene fra Lofotkraft. Et stort linjenett som skal kontrolleres og holdes ved like gir spennende utfordringer og utrolige naturopplevelser.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Fra februar i fjor har Kristoffer Lorentzen og Erlend Finstad drevet vedlikehold av linjene fra Gimsøy, via Fygle, Stamsund, Valberg og tilbake til Gimsøy. Her har de drevet befaring og sjekket tilstanden i alle stolpene hele veien rundt.

– Vi går runden for å forhindre at det skal skje store feil. Da leter vi etter ting som trenger en overhaling. Det meste av dette arbeidet er forebyggende, forklarer Lorentzen.

Lofoten byr på luftige høyder med mektig natur.

Utfordrende terreng

Omgitt av bratte fjell blir det mange luftige oppdrag i områder som ligger et stykke utenfor allfarvei. Dette byr på arbeidsdager kombinert med rå naturopplevelser som de fleste arbeidsplasser kan se langt etter.

– Det er ikke alle stedene som er like enkle å komme seg til, mange plasser er det mildt sagt ulendt terreng, smiler Lorentzen, som mener at dette er med på å gjøre jobben helt spesiell.

– I denne jobben får vi vært på steder som menigmann aldri er innom og vi får se steder vi ikke engang visste fantes. Jeg trives veldig godt, men så bor vi jo på verdens fineste plass også. Alle som kommer hit blir betatt av naturen.

Det er liksom noe helt spesielt med å henge i ei mast, i ei bratt fjellside, mens årets første solstråler kommer opp av havet i morgentimene. Selv om det kan være dager med dårlig vær mener energimontøren at det er så mange fine dager at det veier opp.

– Dette er definitivt en jobb for dem som liker å være ute, og det er alltid ei hytte eller et hus langt ute i en krok som skal ha strøm, nikker Lorentzen.

(fortsetter under bildet)

Erlend Finstad og Kristoffer Lorentzen utgjør et av energimontørlagene til Lofotkraft.

Satser på lærlinger

Lofotkraft har lenge satset på å utvikle egne arbeidere og har et fruktbart samarbeid med Vest-Lofoten vgs. og Opplæringskontoret for energifag i Salten. Satsingen på lærlinger har båret frukter og i 2014 mottok Lofotkraft opplæringsprisen for Nordland Fylke.

– Opplegget er veldig bra. Det gjøres skikkelig oppfølging og man blir virkelig tatt godt vare på. Både personlig og i det faglige, skryter Lorentzen, som selv har gått fra å være lærling til fast jobb.

– Jeg var egentlig litt usikker på hva jeg skulle bli, men etter at jeg var i Lofotkraft på utplassering har jeg ikke vært i tvil. Så fikk jeg lærlingeplass og siden har jeg vært helt klar på at her skal jeg bli.

I år skal Lofotkraft ansette nye energimontører med litt mer erfaring. Og Lofoten kan definitivt by på en arbeidsdag fylt med heftige naturopplevelser.

Det er ikke mange jobber som gir bedre utsikt enn den Kristoffer har som energimontør.
Del artikkelen på Facebook