Annonsørinnhold fra Rødsand Libris

Hva er dette?

Norun Solheim har det ungene trenger til skolestart.
Norun Solheim har det ungene trenger til skolestart.

Klar for skolestart

Et nytt skoleår nærmer seg med stormskritt og på Rødsand Libris merker de allerede trykket av spente skoleunger som gjør de siste forberedelsene.

Annonsørinnhold fra Rødsand Libris

– Vi merker at det nærmer seg skolestart nå. Det er allerede mange som har vært innom for å gjøre de siste forberedelsene, forteller Norun Solheim hos Rødsand Libris i Svolvær.

Hva som er populært varierer, men det helt klart at ungene liker det samme. Rosa blant jentene og fotball blant guttene går sjelden av moten.

Fyll pennalet: Masse gode tilbud for å fylle pennalet.

Men det er ingen tvil om at ungene har klare preferanser på både sekk, matboks og penal.

– Og de skal helst matche hele veien, ler Monica Olsen på Rødsand Libris på Leknes.

– Vi har også et stort utvalg av skrivesaker. Selv om vi er inne i den digitale tidsalder så går det fortsatt mye papir, skrivebøker og penner, forteller Monica.

Milepæl

Når ungene kommer inn i butikken er det enkelt å se hvem som skal begynne på skolen. De formelig strutter av begeistring og spenning.

– Vi merker godt at det er mange spente fjes som kommer inn i butikken hos oss, smiler Monica.

Monica Olsen holder frem boken "Frans begynner på skolen" som de gir bort til alle som kjøper småskolesekk.

– De fleste har jo gledet seg lenge. Å starte på skolen er stort både for barna og foreldrene, det er jo en stor milepæl i livet. Ekstra artig er det når ungene kommer inn og forteller at "nei, jeg skal ikke i barnehagen noe mer, for nå begynner jeg på skolen". Da lyser det opp i øynene og fjeset av ren stolthet, ler Norun hjertelig.

For å gjøre litt ekstra ut av det, markeres skolestart på Rødsand Libris i Svolvær og på Leknes med en rekke god tilbud. Og i begge butikkene gis boken "Frans begynner på skolen" til alle som kjøper småskolesekk.

Sekken er viktig

Mapper og spiralhefter for å holde orden i notatene.

Toppen av kransekaka er skolesekken. Den brukes hver eneste dag og er liksom det store symbolet på at man går på skolen. Derfor er det kjempeviktig at man har en sekk som er riktig innstilt.

– De sekkene vi har fra Beckman kan justeres sånn at de passer helt perfekt til hver enkelt skoleelev, som jo har forskjellige rygger og høyder. Vi hjelper mer enn gjerne til med å tilrettelegge slik at sekken passer. Det er veldig viktig med riktig sekk og størrelse, forklarer Norun, som sammen med Monica har god kompetanse på feltet.

Hvis sekken ikke er riktig justert går det nemlig ut over ryggen til barnet som er i vekst.

– Nettopp derfor har vi lagt mye fokus i tilpassingen, opplyser Norun.

– Her kan vi skolesekker og har et kvalitetsmerke som vi selger. Det er veldig godt å kunne stole sånn på et produkt som det vi gjør, sier Monica.

KLIKK HER FOR Å SE I KATALOGEN

Del artikkelen på Facebook