Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

Nå får du kjøpt billetter til LINK

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival (LINK) er årets klassiske begivenhet i Lofoten, og nå får du kjøpt billetter.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Arve Tellefsen kommer tilbake til Lofoten.

Klikk her for program og billetter

Over ei uke i juli arrangeres festivalen som har blitt et samlingspunkt for klassiskentusiaster fra hele Norge og verden. På programmet står flere internasjonalt store navn klare til å gi publikum en fortryllende opplevelse.

– For første gang har vi fått Arve Tellefsen og Leif Ove Andsnes samtidig i programmet, smiler en tydelig stolt daglig leder, Knut Kirkesæther, som kjapt påpeker at flere stjerner kommer til Lofoten:

– I tillegg kommer Finlands “Leif Ove Andsnes”, pianisten Olli Mustonen, verdens beste hornist Radovan Vlatković, en fantastisk strykekvartet fra Frankrike og selvfølgelig kjente navn som Engegårdkvartetten og Marianne Beate Kielland.

Et av høydepunktene vil være når Ketil Bjørnstad skal ha premiere på sitt nye verk - Lofotoratoriet.

Programmene vi har på festivalen kommer aldri til å spilt igjen noe sted, på samme måte, med de samme artistene.

Knut Kirkesæther
Leif Ove Andsnes er en av Norges mest kjente pianister.

Vakre omgivelser

Noe av sjarmen med LINK er at festivalen er spredt utover hele Lofoten. I år fra Svolvær i øst til Ramberg i vest, med hovedbase i Henningsvær. For dem som ikke er spesielt interessert er Knut rask med å trekke frem noen høydepunkter for alle og enhver.

– For dem som ikke har vært så mye på konsertene våre er jo åpningskonserten på Meieriet Kultursenter på Leknes en fest, forteller Kirkesæther med stor entusiasme.

Og det er i tillegg knyttet store forventninger til frokostkonserten (som nevnt i videoen over) på Lysstøperiet i Henningsvær med Arve Tellefsen, som fikk Hedersprisen under årets Spellemann, og Knut Erik Sundquist.

Publikum kan glede seg til å høre Marianne Beate Kielland igjen.

Unikt program

Historisk sett er det likevel avslutningskonserten som er den mest populære. Den markerer slutten på ei uke med vakre toner og et helt unikt program.

– Alle artistene opptrer flere ganger gjennom festivalen, og i forskjellig konstellasjoner. Det blir aldri det samme oppsettet, noe som gjør programmet vårt helt unikt, forklarer han.

Gode venner

På samme måte som LINK skaper en aktivitet som gir noe tilbake til lokalsamfunnet, gir lokalsamfunnet tilbake til dem. Mellom 30 og 40 frivillige står på fra år til år, slik at festivalen kan gå av stabelen. 

– Det er en veldig god gjeng som gjør dette mulig, skryter Kirkesæther, som også er begeistret for sitt trofaste publikum.

I 2014 ble LINKs venneforening etablert, og allerede i fjor økte medlemantallet fra 30 til 60 personer. Disse får noen fordeler og reiser på utenlandsreiser sammen. 

– Vi har vært 10-15 stykker med på turene. Da har vi lagt opp til et litt faglig program i europeiske kulturbyer. I dag søker mange opplevelser, og da reiser man gjerne langt for å finne dem, avslutter Kirkesæther.

Klikk her for program og billetter

LINK-sjef Knut Kirkesæther er svært fornøyd med årets program.
Del artikkelen på Facebook