Gå til sidens hovedinnhold

VM i skreifiske lodder stemning for leie av flytedresser og stenger

Artikkelen er over 1 år gammel

VM i skreifiske lodder nå interessen for at tilreisende deltakere i mars 2020 ønsker å leie fiskestenger og flytedresser lokalt.

VM i skreifiske jobber kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle VM i Skreifiske. Og man har hatt spørsmål om muligheten for å leie fiskestang og flytevest/flytedress. Nå lodder man stemningen og behovet for slik utleie, får Lofotposten bekreftet hos arrangøren.

Stian Jacobsen er koordinator for VM i skreifiske 2020, og han sier at mange som ønsker å delta på Lofotcupen fredag 20. mars og VM i skreifiske lørdag 21. mars 2020, kanskje vil slippe å ta med seg flytedrakt og egen fiskestang til Lofoten, men heller leie slikt utstyr lokalt.

Lokal utleie

Det er ikke snakk om at VM i skreifiske selv skal starte utleie av slikt utstyr, fordi det har man ikke lagerplass eller infrastruktur for, i alle fall ikke ennå.

Meningen er å finne en lokal aktør som kanskje kan tenke seg en slik utleievirksomhet. Jacobsen sier at man på egen nettside nå har lagt ut en link der VM-deltakere kan gi tilbakemelding om behovet for å leie slikt utstyr.

Man legger ikke opp til å leie ut sluker eller pilker, så det må man kjøpe lokalt. Kun utleie av stenger og eventuelt flytedrakt eller flytevest, er det tale om.

– Dersom mange nok sier ja, må vi få på plass en leverandør som kan påta seg slik utleie, sier Jacobsen til Lofotposten.

Så langt i oktober 2019 er det nesten 400 deltakere som har meldt seg på neste års VM i skreifiske. Hvor mange som vil ønske å leie utstyr, vet man selvsagt ennå ikke.

Skeptisk bransje

Innen bransjen som selger slikt utstyr er det skepsis til slik utleie. Man sier det er praktiske og økonomiske grunner til at dette aldri har blitt noe av tidligere. Vedlikehold, lagringsplass, erstatning ved skader og logistikk ellers er ting man må ha orden på. Derfor har det så lenge VM i skreifiske har eksistert alltid vært deltakeren selv som har måttet ta med, eller kjøpe utstyr som fiskestang, flytevest eller flytedress i Svolvær, samt annet nødvendig utstyr som kniver, pilker, snøre med videre.

Eget utstyr

For Lofotcupen fredag 20. mars 2020 er det mest ivrige sportsfiskere som deltar, og de vil benytte sitt eget kjente utstyr, hevdes det.

For tilreisende som kommer hit like mye for moroa som for sportsfisket på lørdag under VM i skreifiske kan det å slippe å drasse med seg flytedress og egen fiskestang på flyet fra andre steder i landet, kanskje være et poeng.

Arrangørens kartlegging av behovet på sitt nettsted skjer elektronisk, og er ikke bindende, kun retningsgivende fra deltakerne til neste års VM i skreifiske.

Kommentarer til denne saken