Ber kommunen dekke uforutsette kostnader ved årets VM i Skreifiske

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågan Båt- og Sjøfiskeforening søker om tilskudd fra Vågan kommune.

DEL

Foreningen søker om 40.000 kroner fra Vågan kommune. Pengene skal dekke det arrangøren kaller uforutsette kostnader ved årets VM i Skreifiske, knyttet til dotømming, vakthold og strøm.

En av tingene de søker om er tilskudd til er dotømming. I år måtte VM i Skreifiske betale for dette selv, noe kommunen tidligere har bidratt med. Under årets arrangement engasjerte de Østbø AS, dette kostet 11.990 kroner, opplyser foreningen i søknaden.

De søker også om å få dekket kostnadene til vakthold ved årets festival.

- Like før årets arrangement fikk arrangøren beskjed om at Sivilforsvaret ikke kunne bistå med vakthold, noe de har gjort over flere år. Manglende vakthold ble kompensert med at Svolvær Røde Kors Hjelpekorps kunne stille med flere vakter, skriver Vågan Båt- og Sjøfiskeforening i søknaden.

De legger ved en faktura på 10.000 kroner fra Røde Kors. I tillegg legger de ved regninger for mat og varmestue til vaktene, til sammen over nye 10.000 kroner.

Andre ekstrakostnader ligger på 7.478,13 kroner, dette er for fordeling av strøm langs kaiene til deltakende båter.

Arrangøren peker på at årets arrangement mest sannsynlig ender med negativt resultat, og at nevnte kostnader tidligere ikke har vært arrangørens ansvar. De skriver også:

- For fremtidig arrangement vil arrangøren få disse kostnader avklart i god tid før oppstart.

Artikkeltags