Påmeldingen til VM i skreifiske 2019 starter snart

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det blir VM i skreifiske også neste år, og vi jobber nå hektisk med teknisk å åpne påmelding på nett, sier en fornøyd VM-arrangør.

DEL

Leder Sten Ståle Sortland i Vågan Båt- og sjøfiskeforening jubler over at man endelig kan slå fast at det også neste år blir VM i skreifiske i Svolvær.

Dette tradisjonsrike eventyret vinterstid for sportsfiskerne, samtidig som lofotfisket er på sitt beste, har trukket tusenvis til byen i alle år etter 1991. Da både for å fiske, men kanskje like mye for å oppleve det sosiale livet denne helgen i mars i lofotbyen.

Se video: Høydepunkter fra VM-sendingen

Konkurransen

Neste år blir det første arrangementet kalt Lofotcupen arrangert fredag 22. mars, og lørdag 23. mars arrangeres selve VM i skreifiske.

Under Lofotcupen deltar det litt færre sportsfiskere enn lørdag, men fredag er det største fangst som teller, og da regnes alle typer fisk med i kvantumet.

Lofotcupen teller ikke med i år heller i norgescupen da Norges Havfiskeforbund har trukket seg ut fra denne konkurransen.

VM i skreifiske lørdag dreier seg kun om fangst av torsk, og der vinneren er den som har største torsk/skrei, mens det også kåres største fangst av torsk/skrei i flere klasser.

De første årene var det de tre største torskene som samlet ga VM-kåring av vinneren, men nå er det kun største torsk/skrei som gjelder.

Kjølelageret

Etter at man hadde et internt møte sist torsdag hos arrangøren, og etter at det ble klart at man i 2019 får benytte hele Kjølelagerets første etasje som arrangementsarena, slik det tidligere var i mange år, så slipper man å leie inn og sette opp telt utendørs.

Man får benytte flytekaia til å ta imot fangstene på ved siden av arrangementsarenaen.

Man får benytte flytekaia til å ta imot fangstene på ved siden av arrangementsarenaen. Foto:

– Dette er en sosialt langt bedre løsning, og både en besparelse i dugnad, samt spart innleid montasjehjelp og leie av teltet, samt at man slipper etterarbeidet med å ta ned og frakte teltet tilbake til utleier.

– I tillegg får vi plass til rundt 600 sitteplasser inne i et bygg under tak, og vi trenger dermed ikke være redd for at sterk vind skal ødelegge teltet. Det er vi veldig glad for, sier Sortland.

Retro: Her finner du alt fra VM i Skreifiske

Thon-kafe

Sortland sier at man har avtalt med Thon-hotellet slik at de skal drifte VM-kafeen i Kjølelageret, der øl, vin og mat skal serveres.

– Da tar profesjonelle på kjøkken og i servering seg av dette, og vi som forening slipper enda flere dugnadstak, som i stedet kan brukes på annet innenfor arrangementet fredag og lørdag. Det sparer også kostnader for oss som arrangør, sier Sortland.

Påmelding

Sortland sier man nå jobber hektisk med dataløsningen slik at man kan åpne for påmelding via nettet. Dette håper man å åpne for kommende fredag, hvis alt går etter planen.

Leder Sten Ståle Sortland sier VM i 2019 er vedtatt arrangert, og nå jobber man med å få klar påmelding på nett.

Leder Sten Ståle Sortland sier VM i 2019 er vedtatt arrangert, og nå jobber man med å få klar påmelding på nett. Foto:

– Vi har flere hundre allerede som er påmeldt via telefon og påmeldt via e-post, så at dette blir et populært arrangement også 22. og 23. mars 2019, som i alle år siden 1991, er garantert.

– Været kan vi ikke garantere, men med Kjølelageret som arena er vi trygge på det sosiale og praktiske.

– Arbeidet med å skaffe nok antall båter starter over nyåret, men det skal gå greit, sier Sten Ståle Sortland i Vågan Båt- og havfiskeforening til Lofotposten.

Hele første etasje i det tidligere Kjølelageret blir VM-arena i mars neste år.

Hele første etasje i det tidligere Kjølelageret blir VM-arena i mars neste år. Foto:

Artikkeltags