Vinner-skreien ble kjøpt av en restaurant sørpå

Ski: Vinnerfisken til verdensmester Thomas Kløften på 23,8 kilo ender på restaurantbordet til Egon på Ski Storsenter i Akershus. Foto: Kai Nikolaisen

Ski: Vinnerfisken til verdensmester Thomas Kløften på 23,8 kilo ender på restaurantbordet til Egon på Ski Storsenter i Akershus. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Restaurantsjef Hans Christian Myhre på Egon på Ski Storsenter i Akershus har sikret seg VM-skreien under årets VM i Svolvær, for å servere den til gjestene sine tirsdag.

DEL

Restaurant Egon på Ski i Akershus er det første spisestedet i Norge som har sett markedsverdien i å koble skreimåltidet med VM-fisken.

– Vi har hatt en meny i mars måned som er preget av torsk, og da tenkte vi at hvis det lot seg gjøre, så skulle vi sikre oss VM-skreien, sier restaurantsjef Hans Christian Myhre. Han snakker kav østlending på telefonen, men det avsløres etter hvert at han har sin bakgrunn fra Sandnessjøen.

– Jeg er vant til landsdelen og fisk, og vi har flotte fiskeretter på Egon på Ski storsenter.

– Men å sikre seg vinnerfisken ville være et stunt vi håpet å lykkes med, og det sa både VM-mesteren og arrangøren ved Sten Ståle Sortland ja til.

– Så lørdag kveld gikk den nediset og forsvarlig pakket med Hurtigruten fra Svolvær til Trondheim, og videre til Oslo der vi selvsagt hentet den selv mandag ettermiddag.

Den skal nå tilberedes og serveres hos Egon tirsdag, og skal promotere VM og skreien.

– Vi hadde en Facebook-aksjon der en vinner ble trukket ut for å få delta i fileteringen av VM-fisken, og nyte et måltid. Men han måtte reise med kona til England, så han får et måltid til gode, mens andre får nyte VM-skreien her tirsdag.

– Jeg ser ikke bort fra at Egon på Ski neste år er med i VM i skreifiske. I alle fall vil vi gjerne komme dit og oppleve eventyret fra et båtdekk, sier Hans Christian Myhre på telefonen fra Egon Restaurant på Ski.

Artikkeltags