Snart klart for VM i skreifiske: - Vi har hatt ei god påmelding

Leder Sten Ståle Sortland sier det meste nå er klart for Lofotcupen og VM i skreifiske 2019

Leder Sten Ståle Sortland sier det meste nå er klart for Lofotcupen og VM i skreifiske 2019 Foto:

Nå er det meste klart når det gjelder årets Lofotcup og VM i skreifiske i Svolvær fredag 22. og lørdag 23. mars.

DEL

Leder Sten Ståle Sortland i Vågan Båt- og sjøfiskeforening sier til Lofotposten at arrangementet er i rute, og man har på plass det meste.

I år har man 200 påmeldte sportsfiskere til Lofotcupen fredag, mens det er 500 påmeldte til VM i skreifiske lørdag 23. mars.

Har nesten nådd taket i antall deltakere under VM i skreifiske

Det er leid inn 55 båter totalt for å ta fiskerne med ut på Lofothavet lørdag, og i tillegg kommer rundt 25 båter til private som deltar i VM-konkurransen, altså rundt 80 båter totalt. Dette betyr at man har et par båter i reserve i tilfelle noe uforutsett skulle skje, sier Sortland.

– Vi har hatt ei god påmelding, og totalt deltar det 500 sportsfiskere fra hele ti nasjoner, kanskje elleve nasjoner dersom de siste påmeldingene bekreftes.

400 VM-plasser revet bort på et døgn

Fisket kommer i år å foregå i den kjente «Henningsværboksen», altså på havområdet Hølla begrenset av havområdet mellom Svolvær, Moholmen fyr mot vest og Skrova mot øst, samt i hele Austnesfjorden.

– Det er allerede innmeldt gode juksafangster fra Hølla-området, så innsiget av skrei på innersida av Lofoten er allerede skjedd. Så årets Lofotcup og VM kan bli fiskerikt, dersom ikke fisken gyter og forsvinner nordover igjen før konkurransen kommer i gang, sier Sortland.

Høydepunkter fra VM-sendingen

Hele arrangementet skal foregå i Kjølelageret i Svolvær, der man både har mottaket av fangster begge dagene, samt kafedriften som Thon-hotellet skal ta seg av i VM-lokalet, samt underholdningen og premieutdelingen.

– Det meste lover godt for årets arrangement, så får vi bare håpe at værgudene er med oss. det er også ledige rom på overnattingsstedene i byen ennå, så dem som har tenkt seg til Svolvær denne VM-helga, har ennå en mulighet til å skaffe seg husrom, sier Sortland.

Her finner du alt fra VM i Skreifiske

Artikkeltags