Hjelpekorpsene i Lofoten samarbeider for å få nok folk til VM

Korpsleder: Silje Harjang setter pris på at Vestvågøy Røde Kors bidrar under VM i Skreifiske.

Korpsleder: Silje Harjang setter pris på at Vestvågøy Røde Kors bidrar under VM i Skreifiske. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Svolvær og Vestvågøy Røde Kors samarbeider for å få VM-kabelen til å gå opp.

DEL

I februar ble det klart at Sivilforsvaret ikke får lov til å delta under VM i Skreifiske. I kjølvannet av Sykkel-VM i Bergen mottok sivilombudsmannen en klage fra en tjenestepliktig, som dreide seg om hvor grensene går for bruk av tjenestepliktige. Nye retningslinjer skal utarbeides og før den tid får ikke Sivilforsvaret lengre lov til å bidra i planlagte arrangementer.

Etter at dette ble kjent har Svolvær Røde Kors Hjelpekorps vært i full sving med å sikre nok folk som kan patruljere kaikanten under årets VM i Skreifiske.

Les også: Sivilforsvaret får ikke patruljere kaiene under VM

Samarbeid med vest

Leder i hjelpekorpset, Silje Harjang, kan fortelle at de nå har fått på plass ni personer til fredag og syv personer til lørdag.

– Akkurat nå jobber vi med Vestvågøy Røde Kors om å få tak i to til som kan bidra på lørdag, sier hun.

Svolvær Røde Kors og Vestvågøy Røde Kors har ikke samarbeidet så mye tidligere, men ifølge Harjang er dette i ferd med å snu.

– Vi skal ha et såkalt område-møte med blant annet Lødingen, Sortland og Vestvågøy for å få mer samarbeid innad i Hjelpekorpset, sier Harjang, som har stor tro på at samarbeidet med Vestvågøy Røde Kors under VM kommer til å bli bra.

– Det virker som om flere fra Vestvågøy Røde Kors har lyst til å være med på noe så spennende som VM. Det var de som tok kontakt med oss og som virket gira, så det er vi veldig glade for. Dette blir bra!

Les også: Jobber for fullt med å sikre beredskapen under VM

Nytt brakkerigg

Hjelpekorpset skal patruljere kaiene langs hele havnepromenaden i Svolvær sentrum både fredag og lørdag fra klokken 22 til 04.

– Den viktigste tiden er når folk skal hjem fra byen. Vi har gjort dette i mange år, og synes det er greit å kunne være behjelpelig når folk skal hjem, sier Harjang.

Lars Okkenhaug i politiet forteller at beredskapen blir som tidligere år, med unntak av Sivilforsvaret.

– Vi får bistand fra kystvakta som vanlig, og hjelpekorpset stiller med flere folk. Vi gjør ikke så mye annet enn det vi har gjort de femten siste årene, og tror det skal gå greit også uten Sivilforsvaret, sier Okkenhaug.

Nytt av året er et brakkerigg nede på kaikanten for de frivillige.

– Sivilforsvaret har brukt å stille med varmetelt tidligere, men i år har arrangøren leid inn et brakkerigg som de kan bruke på dagtid, og vi på kveld- og nattetid. Her samles politiet og hjelpekorpset klokken 22 fredag kveld for en liten brief, før vi iverksetter aktiviteten og åpner øyne og ører, sier Okkenhaug.

Artikkeltags