VM i skreifiske er et av vinterens høydepunkter innenfor reiseliv og bolyst. Ikke bare i Svolvær, men i hele Lofoten. Arrangementet trekker folk i kraft av sin kvalitet og størrelse. Vi snuser litt på noe som kan minne om en kombinasjon av oktoberfest i München, skirenn og trebåtfestival.

Ingen har noe som ligner, og Lofoten har rett og slett tatt dette segmentet. VM i skreifiske passer ikke noen etablerte båser. La det være slik, og la det være genuint.

Det gledelige nå er at verken pandemi eller organisatorisk turbulens har satt snublefot for arrangementet, for etter helga er det bare å konstatere at VM i skreifiske er tilbake på sporet.

I nye lokaler, som så ut til å fungere helt utmerket. Nye folk på arrangørsiden klarte å etterfølge de som har gått ut, og man klarte til og med å få rette været. Kanskje var det litt angst og beven i forkant, da varselet var litt skummelt, men denne gangen slapp vi med skrekken.

Ser man på tilstrømmingen av folk, i det som fortsatt kan fortone seg som en "skuldersesong" i reiselivsåret, er arrangementet uhyre viktig. De som kommer legger igjen penger, og de sparer ikke på noe.

Tar man for seg bolyst, så er det minst like viktig, om enn ikke så målbart. Trivsel, stolthet og gode relasjoner i Lofoten er ikke en kvantifiserbar størrelse.

Men vi i Lofotposten vil faktisk våge den påstanden at det å se folk fra alle lofotkommunene sitte side om side, med noe godt i glasset, er noe av det viktigste som skjer på seinvinteren.

VM i skreifiske er en katalysator for dette.

At arrangementet har et sosialt fokus, som for mange er viktigere enn selve fiskekonkurransen, er også en stor kvalitet som gjør det mer vidtfavnende. Vi siterer fra egen avis på lørdag:

"Fire sydvestkledde jenter står med hver sin øl tett i tett i det folksomme lokalet. Musikken er høy, og like fullt er stemningen.

– Vi er her for festen, vi må nesten si det om vi skal svare ærlig, medgir jentene."

Helt greit. Man trenger ikke fiskestang for å hygge seg på dette arrangementet. Det holder i massevis med gul sydvest og godt humør.

Gikk du glipp av noe? Her finner du alt innhold fra VM i skreifiske

Bildeserie

Se bildene fra innveiing og premieutdelingen under VM

Bildeserie

Hæla både i taket og på bordet - se bildene fra VM-festen!

Verdensmester i skreifiske John Davy Oddekalv intervjues av Kai Nikolaisen.