Tirsdag kveld kjørte et vogntog av veien på Lofast.

- Selve bilen ligger på siden, mens hengeren er vridd opp ned, forteller trailersjåfør Thomas Hauvik, som selv passerte ulykkesstedet kort tid etter hendelsen.

Vogntoget har kjørt ut i et område midt mellom Myrland og Raftsundbrua.

Uhellet skjedde i samme område hvor en buss med 22 passasjerer blåste av veien.

- Det er godt strødd langs hele strekningen, bortsett fra akkurat der vogntoget kjørte ut. Jeg kunne derfor ikke stoppe bilen min, i fare for at jeg også skulle skli av veien, forteller han.

- Men en annen bil hadde stoppet for å hjelpe og sjåføren ga meg tommelen opp da jeg seg forbi, så det så ut til at alt har gått så bra som det kunne gå.

Vegtrafikksentralen bekrefter at de fikk beskjed om uhellet rett etter klokken 20.30.

- Bilen ligger helt av veien, så den hindrer ikke framkommeligheten, sier Christer Berntsen ved sentralen.

- Vi har fått inn flere meldinger om at det skal være svært glatt i området. Det vil nå bli strødd ytterligere, legger han til.

Politiet rykket ikke ut til utforkjøringen.

- Vi har snakket med føreren, som har det etter forholdene bra. Vi valgte derfor å ikke rykke ut, sier Ivar Bo Nilsson ved politiets operasjonssentral.

Han oppfordrer nå alle til å holde seg innendørs det neste døgnet - og tjore fast løse gjenstander.

- Det er på godt nordnorsk meldt skikkelig drittvær i Lofoten, med vind fra alle kanter og mye nedbør. Vi har derfor økt beredskapen vår ved å ha en patrulje tilgjengelig på begge sider av Gimsøybrua, opplyser han avslutningsvis.