– Det har kommet mange flyktninger til Lesvos i det siste, men vegen til Moria-leiren er stengt. Vi frivillige holder oss i ro inntil vi får mer informasjon fra våre koordinatorer, forteller Wenche Bolle mandag formiddag.

Da sitter hun i Mytilini, og håper på å sendes til en flyktningsleir på fastlandet i Hellas.

Tyrkia har åpnet grensen for flyktninger som vil til Europa. De siste dagene har det kommet meldinger om flyktninger som står i kø eller tar seg over grensen. På den greske øya Lesvos er den store flyktningleiren Moria.

Dråpen i Havet driver med distribusjon av mat, klær og nødvendig hygieneartikler. De arrangerer også aktiviteter for barn og voksne.

Trygge

Dråpen i Havet forteller at de har fått meldinger om at representanter for frivillige organisasjoner blir angrepet av høyreekstreme grupper på Lesvos, og at veiene til Moria leir er stengt.

– Blant våre frivillige til stede, har de fleste kommet seg til hovedstaden Mytilini der de nå befinner seg på et trygt sted. Tre av våre frivillige befinner seg imidlertid på et annet sted på øya, der de blir ivaretatt av våre samarbeidspartnere. På vei til Moria for å bistå frivillige fra en annen NGO, ble bilene deres smadret og veiblokkeringer hindret dem fra å kjøre videre, skriver organisasjonen.

De understreker at deres frivillige så langt er trygge og at de følger situasjonen nøye.