Widerøe desinfiserer sin flyflåte

Hele Widerøes flåte på 45 fly desinfiseres med et effektivt middel som brukes om bord.

DEL

Ved lengre stopp rengjøres håndtak, hattehylle, luker, vinduskarmer, armlener, bord, knapper, setebelter, beltelåser, toalettdører, avfallsluker på toalett og sikkerhetsbrosjyrer, opplyser flyselskapet på sin hjemmeside.

Ytterligere vask gjennomføres nattetid. I tillegg følges normale renholdsrutiner og avfall tømmes regelmessig for å minske smittespredning.

Utover disse tiltakene er det færre kontaktpunkter om bord, alle pledd, puter og putetrekk er midlertidig fjernet, salg og servering opphører midlertidig på alle flyginger og magasinet «Skyfritt» er fjernet, for å forhindre smittespredning.

De minste flyene har deaktivert resirkuleringsviften og erstatter all luft hvert fjerde minutt, mens de to største flytypene har hepafilter som filtrerer mer enn 99 prosent av alle partikler i luften.

De fleste Widerøe-flyene har færre passasjerer om bord enn vanlig. De kabinansatte fordeler reisende for å redusere smitterisiko i den grad det lar seg gjøre uten å sette flysikkerhetsmessige hensyn i fare, som å sikre riktig vektfordeling.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken