Widerøe kutter flere ruter

1500 Widerøe-avganger kuttes fram til utgangen av mai.

DEL

- Luftfarten er under press, internasjonalt og i Norge. Antall billettbestillinger er påvirket av et krevende marked og begrenset reiseaktivitet som følge av Corona-frykt, og vi ser at mange kunder reduserer sin flyaktivitet. Widerøe ser seg derfor nødt til å kutte 1500 flyavganger frem til 31.mai. Dette kommer i tillegg til 4000 avganger som ble annonsert kuttet i februar, skriver Widerøe i en pressemelding onsdag morgen.

Kuttene er likt fordelt i antall mellom innlands- og utenlandsruter. De fleste kutt er allerede oppdatert i bookingsystemene. Resterende endringer gjøres fortløpende.

Konsernet har også innført ansettelsesstopp, investeringer utsettes og den annonserte oppstarten av den nye ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm forskyves til 1. juni.

– Anbudsrutene flys som normalt, men vi kutter produksjon som går utover anbudskravene. Nedgangen i etterspørselen merkes også på anbudsrutene. Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, forteller Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe, i pressemeldingen.

De som har flybillett på avganger som nå kuttes vil bli kontaktet av stedet der de har kjøpt billetten. De vil få tilbud om endret reiserute og/eller avgangstid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken