Widerøe setter opp syv direkteruter i sommer

Widerøe setter opp syv direkteflyginger mellom nord og sør, i sommer.

DEL

- Widerøe har nettopp avsluttet en spørreundersøkelse blant mottakere av flyselskapets nyhetsbrev og Eurobonusmedlemmer. Mer enn 19.000 respondenter fra hele landet har delt sine planer for sommerferien. 9 av 10 planlegger ferie i Norge, forteller Widerøe i en pressemelding.

I følge undersøkelsen til Widerøe er Oslo og Sørlandet de mest attraktive feriemålene i de nordligste landsdelene. Lofoten og Vesterålen sammen med Helgelandskysten er de mest populære reisemålene for bergenserne.

Widerøe setter opp følgende sommerruter:

* Sandefjord til Evenes

* Kristiansand til Evenes og Bodø

* Stavanger til Evenes og Bodø

* Bergen til Evenes og Andenes.

Dette kommer i tillegg til direkterutene fra Bergen til Bodø og Bergen til Tromsø, samt fra Sandefjord til Bodø og Tromsø.

Rutene vil flys i skoleferien. Dette utgjør 32 ukentlige avganger totalt.

Må blokkere halvparten av setene

Den norske smittevernveilederen gjør at de må blokkere 50% av setene om bord.

- I utgangspunktet betyr dette at vi ikke er i nærheten av å kunne tilby flyreiser som er tilpasset denne etterspørselen, det er rett og slett umulig å fly lønnsomt når vi kun kan fylle opp flyet med 50% kapasitet, sier kommersiell Direktør Christian Skaug, i pressemeldingen.

Han fortsetter:

- Vi har derfor vært nødt til å være kreativ for å klare å få utnyttet ledig kapasitet som ikke medfører økte kostnader, samt å få utnyttet flere seter om bord. Både for å ha mulighet til å lansere disse sommerrutene, men også til å kunne utnytte den kapasiteten vi allerede har. Løsningen er, tror vi, å gi familier mulighet til å kjøpe to billetter for prisen av én, så lenge de reiser sammen. På den måten kan vi få benytte større andel av setene om bord, fordi vi ikke trenger å blokkere seter mellom passasjerer fra samme husstand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken