Gå til sidens hovedinnhold

Widerøefly måtte avbryte oppstart på Svolvær lufthavn

Artikkelen er over 3 år gammel

Widerøes rute fra Svolvær til Bodø klokken 08.40 onsdag måtte avbryte oppstarten av flyet.

Samtlige passasjerer ble evakuert fra flyet og kapteinen hadde umiddelbart etterpå en muntlig gjennomgang med passasjerene som var ombord for å forklare dem hva som skjedde.

– I forbindelse med oppstart av den ene motorene i flyet, var det varsellamper i cock pit som slo seg på og som gjorde at piloten velger å avbryte. Da de hadde avbrutt, fikk de beskjed fra bakkepersonell om at det så ut som røykutvikling ved det ene propellområdet, forteller Silje Brandvoll i Widerøe, direktør for kommuniksjon og samfunnskontakt.

– Det ble da gjort en kontrollert evakuering og brann og redning ble tilkalt. Da de kom til var det ikke lengre røyk, men det er på det rene at det har vært ei varmeutvikling der. Hva det skyldes, vet vi ikke og flyet blir stående til vi finner ut av det, sier Brandvoll.

– Vi forstår at situasjonen kan oppfattes som voldsom, men prosedyrene ble fulgt og passasjerene blir ivaretatt. De får enten nye billetter til første tilgjengelige fly eller fraktes med buss til andre lufthavner, sier hun til Lofotposten.

Les også: Widerøe: – Våre rutetabeller er ikke hugd i stein


Kommentarer til denne saken