Allan Hovda var ikke uventet den som kom først i mål. Han tok ledelsen etter svømminga var overstått.

- Jeg så Tom Arne var bedre enn meg til å svømme. Han hadde visst ti minutters forsprang, så jeg startet hardt med syklinga for å ta ham igjen, forteller Hovda til Lofotposten etter endt løp.

Han har holdt på i nærmere 12 timer, men det skulle man ikke tro. Det er en svært energisk, humørfull og tilsynelatende IKKE utslitt Hovda som slår av en prat i målområdet.

Fant ikke konkurrenten

- Jeg ga på i to timer for å ta ham igjen, men jeg så ikke snurten av ham. Så viser det seg at han hadde ikke startet før meg likevel! forteller Hovda.

Sterk vind gjorde at den opprinnelige svømmedistansen ble lagt om. Svømmeturen ble utfordrende. Sterk vind preget også resten av løpet, med blant annet 21 sekundmeters vind over Gimsøybrua.

- Det var en tøff tur, mye motvind og sidevind underveis. Men jeg ble ikke sjenert av sola, spøker Hovda.

-Det blir grining!

I sekretæriatet kan prosjektleder Maria Therese Karlsen fortelle at tross dårlig vær har arrangørene kjørt etter planen. Den eneste endringen er at svømmeetappen ble kortet inn.

- De har altså syklet 196 km i opptil 18-19 sekundmeters vind. Nå er de på vei over fjellet mot Svolvær. Det er en prestasjon så stor at jeg har ikke ord. Hvor henter denne gjengen energien fra? sukker Karlsen som advarer om at det kan bli tårevått når resten av deltakerne kommer i mål mellom 20.00 og 22.00 lørdag kveld.

- Vi har bestemt oss for at alle skal få gjennomføre og vi følger tett på de bakerste i gruppa nå, sier Karlsen til Lofotposten ved 18.30-tida.

Deltakerne kommer i mål opp langs kaipromenaden der publikum, funksjonærer og arrangører skal juble dem inn.

- Vi er i ferd med å gjennomføre en ekstremdistanse triathlon i ekstremt vær, fastslår Karlsen.

Lofoten Triathlon er i år et prøveløp som skal forberede arrangørene til et fullskalaløp neste år. Målet er klart:

- Vi skal lage Lofotens svar på Norseman og Birkebeineren, uttalte Frank Hagen i XXLofoten og Ronnie Pedersen til Lofotposten i mai.

Les også: - Fantastisk stemning ute i feltet!

Les også: Lofoten Triatlon nærmer seg: – Vi er kjempespente, og gleder oss til å ta imot en fantastisk fin gjeng

Les også: - Jeg tror dette kan bli verdens råeste triatlon