Tirsdag delte Sparebank 1, Vågan næringsforening og Våganavisa ut prisen for årets bedrift i Vågan 2021. De tre nominerte bedriftene var Mors Hus, Ni Hao og Proff Kulde.

Juryen som bestemte hvem som stakk av med prisen besto av Bernt Ola Nilsen og Geir Bringsli fra Sparebank 1, Espen Berg Knutsen fra Våganavisa, samt Anders Kristoffersen fra Våganavisa. Under tirsdagens seanse var det Espen Berg Knutsen som fikk oppdraget med å presentere de tre nominerte bedriften, samt utrope en vinner, som i år ble Ni Hao.

– Ni Hao kjennetegnes som et sted med et smilende vertskap, høy service og smakfull kinamat til en overkommelig pris, noe som gjør at veldig mange av oss har vært innom der og spist eller hentet take away. Ni Hao har levert varene sine over år og i pandemien levert det lille ekstra til befolkningen her i Lofoten. En verdig kandidat, sa Berg Knutsen om årets vinner.

Cheung legger ikke skjul på at bedriften hans har stått ekstra på under pandemien. Mens de fleste andre stengte ned, holdt Ni Hao åpent gjennom å tilby take away i tillegg til utkjøring av mat, også utenfor Vågans grenser.

– Vi har lagt ned noen timer arbeid i forbindelse med dette. Vi omstilte oss ganske raskt, kjørte ut mat, og bestillinger til langt ut på natten. Det førte til at omsetningen økte, i motsetning til mange andre som har slitt. Vi er heldige som ha vårt kundegrunnlag i den lokale befolkningen. Turister og tilreisende er ren bonus for oss, sier Cheung.

Ble du overrasket?

– Ja! Jeg ble overrasket over at vi i det hele tatt ble nominert. Jeg hadde overhodet ikke forventet å vinne noen pris. Det var en veldig hyggelig overraskelse. De to andre er sterke kandidater som vi kjenner til. Mors Hus har fine produkter og er veldig servicevennlige. Proff Kulde er som navnet tilsier veldig profesjonelle. De gjør mye arbeid som ikke er så synlig i bybildet, har høy omsetning og stor kapasitet.

Som bevis på at Ni Hao gikk helt til topps i årets utdeling ble bedriften premiert med et bilde av den lokale kunstneren Lars Erik Karlsen. Rammen er levert av Knut Henriksen.