Årets YOU-messe holdes 8. februar i Lofothallen. Vestvågøy kommunes stand skal bemannes av Tor Ivar Saupstad, Danielle Olavsen og Benjamin Einarsen, skriver Vestvågøy kommune i deres nyhetsbrev.

– Vi vil formidle at dette er spennende jobber, og at Vestvågøy kommune er en attraktiv arbeidsgiver. Vi tilbyr blant annet lærerstudenter 50 000 kroner i stipend mot to års bindingstid, og unge lærere vil dessuten få åtte års ansiennitet når de begynner hos oss, sier Danielle Olavsen i nyhetsbrevet.

Vestvågøy kommune skriver at valget ikke er tilfeldig, da de tre representanter oppvekstsektoren, der det er stort behov for påfyll av folk. Det er flere lærere i kommunen som kommer til å gå av med pensjon i løpet av de neste årene.

Målet med å være til stede på YOU-messa er å snakke med dem som skal velge studier, og forteller om hvordan det er å være lærer. De tre utvalgte anser den breie tilstedeværelsen av utdanningsinstitusjoner som en stor styrke for messa.

– Den har en betydelig verdi for alle. Her har vi faktisk mulighet til å snakke med kommende barnehagelærere og lærere om jobbmulighetene hos oss, og de som er interesserte kan få informasjon direkte hos representanter for de universitetene som vil være til stede, sier spesialpedagog Benjamin Einarsen i kommunens nyhetsbrev.