Bertil (19) fornøyd med valget sitt: – En utrolig god og trygg mulighet for jobb

Bertil Holmen (19) fra Ørsnes sto på stand for lærebedriften sin, Statoil.

Bertil Holmen (19) fra Ørsnes sto på stand for lærebedriften sin, Statoil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bertil Holmen (19) fra Ørsnes er elektrikerlærling i Statoil, han anbefaler andre som skal ut i lære om å søke plass hos konsernet.

DEL

YOU-messa– Hvis man kommer inn i Statoil så har man en utrolig god og trygg mulighet for jobb, Nå er vi inne i en god tid for næringa, forteller Holmen, som står på stand for lærebedriften sin under Yrkes- og utdanningsmessa ved Aust-Lofoten videregående skole.

Spennende jobb

Etter endt skolegang ved Vest-Lofoten videregående skole søkte han seg til Statoil og jobb offshore.

– Det er en annen måte å jobbe på enn på land, forteller Holmen, som synes det er spennende å jobbe som lærling offshore.

– Jeg jobber med vedlikehold av det elektriske anlegget på plattformen, gjør utskiftninger og monterer. Det er en variert og interessant hverdag, forteller han.

Stor lærebedrift

Holmen jobber turnus, to uker på og fire uker av. Han er stasjonert på plattformen Troll C og pendler fra Vågan og til Bergen for utreise til Nordsjøen.

I år skal Statoil ta inn 141 lærlinger totalt både onshore og offshore. Cirka 40 av disse skal stasjoneres offshore. Totalt i Statoil er det litt over 200 lærlinger.

Bredt spekter

En annen utstiller på messa er kunnskapsbedriften SALT. De har tatt med seg studentene Kristina Pkhikleshvili og Therese Meyer på messa.

Pkhikleshvili er for tiden i praksis hos SALT, og studerer internasjonal business ved Linnè universitetet i Kalmar i Sverige. Meyer skriver en masteroppgave, i samarbeid med SALT, med temaet marin kystutvikling, mastergraden tar hun ved NTNU i Trondheim.

– Vi har tatt med oss studenter på messa for å vise at deltakerne på messa at man kan tilegne seg kunnskap i SALT gjennom utdanning, forteller Ragnhild Ørnes i SALT.

Ørnes mener også det er viktig å vise deltakerne på messa at Salt er en allsidig bedrift.

– Det er viktig for oss å vise at et bredt spekter av utdanninger kan passe i en kunnskapsbedrift som SALT.

Therese Meyer og Kristina Pkhikleshvili i Salt.

Therese Meyer og Kristina Pkhikleshvili i Salt. Foto:


Viser mulighetene

Rikke Einarsen (19) fra Henningsvær går i 3. klasse studiespesialisering ved Aust-Lofoten videregående skole. Hun synes spesielt ungdomsskoleelever har nytte av messa.

– Det er veldig bra for dem, for da kan de se hva de kan gjøre på videregående, men også hva de kan gjøre etter det. Det er også bra for de 3.-klassingene som er usikker på hva de skal søke på i april, sier hun.

Selv har hun søkt og kommet inn på kreativ skriving og engelsk litteratur ved Rohampton Univericity i London.

Rikke Einarsen synes det var stas med yrkes- og utdanningsmesse.

Rikke Einarsen synes det var stas med yrkes- og utdanningsmesse. Foto:


56 utstillere

Terje Knutzen, rådgiver ved skolen er fornøyd med årets messe.

– Vi har 56 utstillere, inkludert våre egne stander. Det er alt fra videregående opplæring, til høgskoler og universiteter til lokalt næringsliv og kommune.

Verftsnæringa i Vågan var godt representert på messa.

Verftsnæringa i Vågan var godt representert på messa. Foto:

– Kommunen har gjort en kjempejobb og har en veldig fin stand. Alle verftene i Vågan er representert og vi har reiselivet her også, forteller Knutzen.

Muligheter lokalt

Knutzen mener yrkes- og utdanningsmessa er viktig for å vise elevene hvilke muligheter som ligger lokalt.

– Her kan ungdommene se at man kan jobbe her. At de kan reise ut for å ta utdanning, for så å komme hjem igjen. Bedriftene trenger et bredt spekter av yrker selv om det ikke nødvendigvis er det som bedriften er kjent for utad, her kan elevene få innblikk i hva som trengs her lokalt, sier rådgiveren.


Artikkeltags